“Inti Amar, nu ben je echt mooi”, waren de woorden die mijn zakenpartner en goede vriend zei, op de dag dat ik mijn hoofddoek ben gaan dragen. Hier werd ik zo geëmotioneerd van, dit vergeet ik nooit meer. Zulke momenten nemen we vaak voor lief in het leven, maar die liefde of deze geluksmomenten moeten we juist delen.

Zo werd de naam van mijn nieuwe brand geboren: ‘Inti Amar’.

Naast veel liefde en passie, zitten in mijn scarfs ook twijfel, angst, verdriet, onzekerheid, maar vooral kwetsbaarheid. Inmiddels weet ik dat juist deze kwetsbaarheid, ons mensen echt maakt. Alleen als je ècht kunt zijn, ben je ECHT mooi. Hoe cliché het ook klinkt: echte schoonheid zit van binnen. Dit ben ik de laatste jaren nog meer gaan begrijpen. Ik ben de weg naar binnen gaan afleggen en me veel meer gaan verdiepen in ons mooie geloof (de Islam). Hierdoor ben ik als mens, als vrouw, als onderneemster, als moslima ontzettend gegroeid. Deels heb ik jullie hierin meegenomen in mijn vlog ‘bij Khadija in de auto’ en nu neem ik jullie verder mee door middel van mijn nieuwe brand ‘Inti Amar’. Het dragen van mijn hoofddoek was voor mij HET puzzelstukje dat mij een compleet en voldaan gevoel heeft gegeven, wat ik graag met jullie deel.

Mijn scarfs zijn voor mij zoveel meer dan alleen een hoofddoek, het is mijn boodschap aan jullie dat jullie mooi zijn, krachtig zijn en altijd trouw moeten blijven aan jezelf en aan je geloof. Het gaan dragen van mijn hoofddoek is een lange onzekere weg voor mij geweest. Ik, Khadija Bais, de hairexpert met haar eigen haarproductenlijn en inmiddels uitgegroeid tot influencer, die een hoofddoek gaat dragen! “Wat gaan mijn klanten en volgers wel niet zeggen? Ben ik dan nog geloofwaardig? Kan ik dit wel maken? Een lange weg van twijfel en onzekerheid of ik deze stap wel moest maken. Tot ik op het punt kwam waarin ik zag dat trouw zijn aan mezelf en vooral mijn geloof het belangrijkste voor me was.

Tot nu toe heb ik altijd mijn ondernemingen vanuit authenticiteit vormgegeven en dat zal ik blijven doen. In al mijn ondernemingen en producten zit een stuk van mijn hart, mijn passie, maar ook mijn levensverhaal. Dus ook dit deel en vooral deze groei binnen mijn leven, deel ik met jullie doormiddel van mijn nieuwe brand ‘Inti Amar’.